Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine www.birotech.si, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Vsebina Splošnih pogojev se nanaša na pogoje uporabe vsebin in storitev v spletni trgovini. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh in podstraneh spletne trgovine. V primeru, da se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa preko naše spletne trgovine ne opravite. Z vsakim nakupom, opravljenim preko naše spletne trgovine, se šteje, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in, da se z njimi v celoti strinjate. Pogoji so redno ažurirani in dostopni vsakomur. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega in zvočnega materiala.

PODATKI O PODJETJU, KI UPRAVLJA SPLETNO TRGOVINO:

Birotech, Mitrovič Nedeljko s.p.
Cesta v Mestni log 55
1000 Ljubljana
Davčna ID številka: SI18144373
Zavezanec za DDV: da
Matična številka: 1247212
TRR pri Adiko Bank d.d.: SI56 3300 0000 6530 128

TRR pri SKB banki d.d.: SI56 0316 0100 0614 822

PREDSTAVITEV IZDELKOV IN AŽURNOST PODATKOV

Slike izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnik ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje ponudnika. Ponudnik bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

CENE

V spletni trgovini so objavljene spletne cene. Spletne cene so lahko nižje od rednih cen v fizični trgovini. Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.birotech.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine. Vse cene izdelkov so prikazane v EUR in vključujejo DDV.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

NAČINI PLAČILA

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

Z nakazilom na račun upravitelja Birotech,
Mitrovič Nedeljko s.p. (bančno nakazilo po predračunu),
S plačilno kartico
S plačilom po povzetju. Dostava pošiljke s Pošto Slovenije, kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta.
S plačilom ob osebnem prevzemu v poslovalnici ponudnika.

DOSTAVA

Naročeno blago lahko osebno prevzamete v naši poslovalnici po prejemu e-mail sporočila, da so naročeni izdelki pripravljeni za prevzem. Nahajamo se v Murgle Centru, Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana. Naš delovni čas je vsak delovni dan od 8:00 do 18:00 in ob sobotah od 9:00 do 13:00.

Naročeno blago pa vam lahko pošljemo tudi po pošti. Pakete dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije d.o.o.. Naročeno blago vam bomo dostavili v 1-5 delovnih dni od oddaje naročila. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 12. ure, pošiljko odpošljemo še isti dan, če je izdelek na zalogi.

Za naročila do vrednosti 100 € je cena dostave 4,90 €. Dostava je brezplačna za naročila v vrednosti nad 100 €.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

POSTOPEK NAKUPA

Po oddaji naročila v spletni trgovini www.birotech.si uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je uporabnik izbral skupaj z morebitnim stroškom dostave. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

V kolikor kupec želi od naročila odstopiti, mora ponudnika v najkrajšem možnem času o tem obvestiti preko e-pošte na info@birotech.si  ali na telefonsko številko 01 429 23 82.

Kupci, ki so pravne osebe, so dolžni ob naročilu navesti tudi svojo davčno številko. Možnost za to imajo v zadnjem koraku oddaje naročila ob vnosu podatkov.

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, v kolikor ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor je bilo naročilo že plačano, ponudnik povrne kupcu celotno kupnino.

Kupec prejme pogodbo o nakupu preko e-pošte na svoj e-naslov. V kolikor se kupec pred nakupom v spletni trgovini registrira, lahko s svojim uporabniškim imenom in geslom v spletni trgovini pregleda zgodovino svojih nakupov in sklenjene pogodbe.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (info@birotech.si) nedvoumno sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za vračilo blaga je potrebno izpolniti obrazec o odstopu.  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (7. odstavek, 43.d člen). Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) kot priporočeno pošiljko na naslov: Birotech, Mitrovič Nedeljko s.p., Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila Zakonu o varstvu potrošnikov ne veljajo.

POMEMBNO: Blago, ki je izdelano po navodilih potrošnika in je prilagojeno za njegove osebne potrebe, potrošnik (kupec) nima pravice od odstopa pogodbe iz 2. točke, 135 člena. V praksi to pomeni, da za vse izdelke, ki so narejeni po želji kupca, potrošnik ne vrača izdelka, je pa zavezan k plačilu po sklenjeni pogodbi. Ponudnik ne odgovarja za nepravilno izbrane možnosti (npr. barva, velikost, napake črkovanja ipd.) personalizacije pri nakupu.

KVALITETA IZPISA IN IZDELAVE

Naše naprave so redno servisirane in trudimo se, da bi bili naši barvni izpis čim natančnejši in najboljše možne kvalitete. Ker pa so barve na različnih ekranih prikazane drugače, barvno neujemanje z natisnjeno grafiko ni razlog za reklamacijo. Priporočamo, da se dogovorimo za testni izpis. Za več informacij pišite na info@birotech.si.

Tiskamo lahko tudi na vaše majice in druge materiale, vendar pa ne odgovarjamo, v kolikor gre pri tisku kaj narobe ali se material uniči. Tiska na poškodovan/uničen material vam ne bomo računali, hkrati pa vam ne bomo povrnili škode za uničen material.

GARANCIJA

Garancija velja za artikle, pri katerih je to navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi v opisu artikla.

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Ponudnik nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

odpravi napako na blagu ali
vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
vrne plačani znesek.

Ponudnik bo pisno odgovoril potrošniku na zahtevo najpozneje
v osmih dneh po njenem prejemu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na
artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine www.birotech.si .

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za:

beleženje rezultatov spletne trgovine,
izboljšanje izdelkov in storitve,
neposredno trženje prek elektronske pošte
obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih, ipd.),
neposredno trženje prek SMS sporočil ali klice
obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
spremljanje uporabnikovega nakupnega obnašanja
na podlagi preteklih aktivnosti ter za avtomatizirano in neavtomatizirano obdelavo in
prejemanje sporočil in ugodnosti, ki bodo namenjene in prilagojene uporabniku.

Upravitelj spletne trgovine www.birotech.si  podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljalec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljalec ni odgovoren za občasno ne delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko (01 429 23 82) ali preko e-pošte (info@birotech.si ).

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Ljubljani.